Ugrás az oldal tartalmára

MATEMATIKA ÉRETTSÉGI -
középszintre intenzív felkészítés

Témakörök összefoglalása,
sok-sok egyéni feladatsorral;
korábbi érettségi feladatok megoldása érthető magyarázattal;
hiányok pótlása.

Délelőtti, délutáni, esti időpontokban is!

Az órákat saját tematikával 90 percesre tervezem, ettől eltérően 60 percet ajánlok.

Elakadtál? Kellene egy kis magyarázat? Mindez érthetően?

Hívj!

2023. augusztus

Matematika korrepetálás, hiányosságok pótlása felsősöknek

Mérnök-tanári végzettséggel 2002 óta foglalkozom intenzíven felső tagozatos tanulók matematika korrepetálásával. Azóta számos gyermeknek sikerült segítenem, a kellő szorgalom és kitartás mindig meghozta (meghozza) a gyümölcsét. A műszaki végzettségemből fakad a pontosság, a logikus gondolkodás és a gyakorlatias szemléletmód és a világos, tiszta, érthető magyarázat. Munkámat lelkiismeretesen és nagy türelemmel, mindig a gyermek igényeihez igazodva végzem.

A matematika szépsége és - ha lemaradás van - nehézsége is abban rejlik, hogy az egyes anyagok egymásra épülnek. Ezért fontos mielőbb felismerni és pótolni a hiányosságokat, később ne kerüljön a gyermek megoldhatatlannak látszó problémák elé. Ezért, ha az órai anyagok ismétlésekor elakadást érzékelek, rögtön segítő kérdésekkel próbálom rávezetni a gyermeket a megoldásra. Amennyiben a válaszok hiányosságokra utalnak, visszamegyünk a probléma gyökeréhez, alapos magyarázat után külön feladatok megoldásával gyakorlunk. Ezért nincsenek rossz válaszok, csak válaszok, amik megmutatják mit kell újra átvenni, megtanulni. Ezt a folyamatos odafigyelést rendkívüli bizalommal fogadják a tanulók, egyre inkább elhagyják félelmeiket és magabiztossá válnak, éppen ezért - és a megszerzett tudás birtokában - képesek lesznek önállóan megoldani a feladatokat.

Fontosnak tartom, hogy megtanuljuk a matematika nyelvét, ezért külön hangsúlyt fektetek a matematikai kifejezések és szabályok pontos elsajátítására.

MATEMATIKA +

A matematikai ismeretek, készségek megszerzésének rendkívül sok kihatása van a gyermek személyiségének és egyéb képességeinek a fejlesztésében is (probléma megoldó képesség, kitartás, koncentráció, pontosság...). A lemaradások elkerülhetetlenül vezetnek a kudarcélmények sorozatához, melyek gátlásokat, romboló hatásokat okoznak. A sikerélmények nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermek nyitott, érdeklődő, pozitív gondolkodású felnőtté váljon.

+++


Az óráim 60 percesek.
Heti egy alkalom elég a szinten tartáshoz, nagyobb lemaradással küzdő gyerekeknek két-három órát javaslok hetente.

Helyszín:

ONLINE

MATEMATIKA - érthetően

profil

Kapcsolat

Matematika korrepetálás

Kiss Marianna

Tel.: +36-30-548-4814

e-mail: matektanoda@gmail.com

Budapest, XIII. ker. Hollán Ernő u.

MATEK tanoda 2011 - Matek korrepetálás | web:kim